X
Deprem tedbirli ev dekorasyonu

Deprem tedbirli ev dekorasyonu

ABONE OL
Aralık 1, 2022 18:00
Deprem tedbirli ev dekorasyonu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kişisel zevklerin yansıması olan evlerde en önemli unsur güvenli ve konforlu olmasıdır.

Birçok eşya ile tasarlanan evin her bir odası, yaşanacak herhangi bir afet durumunda tehlike teşkil ediyor. Son yıllarda ev dekorasyon ürünlerine artan ilgiyle birlikte oturma odası, mutfak ve banyo tasarımlarına ilgi arttı.

Deprem etkisini en aza indirecek dekorasyon önerileri;

  • Vitrin, beyaz eş, konsol, gardırop, kitaplık, televizyon ünitesi gibi eşyalar olası bir kazaya karşı tehlike arz etmektedir. Bu tehlikenin önüne geçebilmek için duvara monte edilmesi büyük önem taşımaktdır. Çivi yerine vida ve dübel kullanmaya özen gösterilmelidir.
  • Sık sık yeri değiştirilen hareketli eşyalar olarak bilinen sehpa, komodin, sandalye, masa ve koltuklar ise kullanılan malzemenin sağlamlığı ve ana malzemesine dikkat edilmelidir.
  • Kapağı açık ve kapalı olan vitrin gibi eşyaların içerisine ürün yerleştirirken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ağır eşyaların doğru bir şekilde konumlandırılmasıdır. Rafların en alt kısımlarına ağır eşyalar yerleştirilmelidir.
  • Ev dekorasyonunun olmazsa olmazlarından biri olan avizelerin şıklığı kadar hafif yapıda olması da oldukça önemlidir. Avizelerin yatak odalarında yatağın üzerinde; salonlarda ise koltukların tam üzerinde olmamasına mutlaka özen gösterin.
  • Pencere ve balkonlarda dış kısıma ağır çiçekler sarkıtılmamalıdır.

Etiketler

dekorasyon Deprem

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP